Fiield 1 adsense

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΒΒΟΥΛΑ ΛΙΑΤΣΟΥ "ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ"

Η Σαββούλα Λιάτσου βιώνοντας όλη την άσχημη κατάσταση στην Αίγυπτο ξετυλίγει  τη ζωή της όλα αυτά τα χρόνια μετά τον χαμό του συζύγου της, την αναγκαστική αλλά όχι μόνιμη επιστροφή της στην Ελλάδα και τα σχεδιά της.
"'Εχω αποφασίσει να επιστρέψω με το αεροπλάνο που θα πάρει τους Έλληνες από την Αλεξάνδρεια, με μισή καρδιά όμως. Νιώθω πολύ άσχημα που εγκαταλείπω την Αίγυπτο, είναι μια πατρίδα που την έχω αγαπήσει πολύ. Αναγκάζομαι να φύγω γιατί ο 11χρονος γιος μου είναι μικρούλης και δεν θέλω να τρομάξει με κάποια πράγματα. Ελπίζω να ηρεμήσει εδώ η κατάσταση και να επιστρέψουμε σύντομα.

Εδώ που είμαστε, στο σπίτι μας έχουμε νιώσει τον κίνδυνο. Όχι τον άμεσο, αλλά υπάρχει ένας φόβος διάχυτος, ότι μπορεί να δεχτούμε επίθεση από κάποιους εγκληματίες που έχουν αποδράσει από φυλακές, μπορεί να μπουν στο σπίτι μας. Άμεσα δεν φοβάμαι, γιατί υπάρχουν πολίτες που προστατεύουν εμάς, είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο δρόμο είναι πολλοί που μας προσέχουν και ρυθμίζουν την κίνηση της κυκλοφορίας. Υπάρχει αλληλεγγύη από τον αιγυπτιακό λαό, προσπαθούν ελλείψει της αστυνομίας να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και να τους προστατέψουν.

Λείπω 7 χρόνια από την Ελλάδα, αλλά την επισκεπτόμουν πολύ συχνά. Στις διακοπές, Πάσχα, Χριστούγεννα και το καλοκαίρι 2-3 μήνες. Και με κάθε αφορμή ερχόμαστε. Προς το παρόν προτιμώ να ζήσω εδώ, στην Αλεξάνδρεια για κάποια χρόνια ακόμη. Σε κάθε περίπτωση δεν θα θελα να φύγω υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά να είναι δική μου επιλογή, να μην πιεστώ από τις καταστάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια σχολούμαι με τα της παροικίας, το σχολείο του γιου μου, με τις επιχειρήσεις του γιου μου, σε δημοσιογραφικό επίπεδο βοηθάω στα νέα της Αλεξάνδρειας σε μια τοπική εφημερίδα.

Λογικά το μεσημέρι θα είμαι στην Ελλάδα. Θα ήθελα ο γιος μου να τελειώσει εδώ στην Αλεξάνδρεια το σχολείο, θα ήθελα να ζήσει λίγο ακόμα εδώ. Να μάθει και τη γλώσσα.

Ένας βασικός λόγος που θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου εδώ είναι ότι ήρθα με κάποια όνειρα και θέλω να συνεχίσω εδώ αυτό το έργο, παρόλο που τα έφερε λίγο περίεργα η ζωή μετά τον θάνατο του συζύγου μου."

Η Σαββούλα Λιάτσου συνεχίζει να διευθήνει την εταιρεία ζυμαρικών που της άφησε ο συζυγος της,ποτέ όμως δεν ξέχασε την μεγάλη της αγάπη για το ρεπορτάζ. Δείτε πως περιγράφει ως αυτόπτης μάρτυρας στο ON ALERT, τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο...


Ο Πρόεδρος Χ.Μουμπάρακ,ετοιμάζει την αποχήρησή του; Η επιλογή του Ομάρ Σουλεϊμάν ως νέου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ,λέει πολλά για όσους γνωρίζουν το σύστημα διακυβέρνησης της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, όταν ο Πρόεδρος έχει "κώλυμα" τα καθήκοντά του τα ασκεί ο αντιπρόεδρος,στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ομάρ Σουλεϊμάν ,ο οποίος είναι έμπιστός του, επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσίων και παρόλα αυτά δημοφιλής στην Αίγυπτο!

O Σουλεϊμάν είναι αποδεκτός από τον κόσμο από τις Ένοπλες Δυνάμεις απ΄ όπου και προέρχεται αλλά όπως όλα δείχνουν και από το "διεθνή παράγοντα". Ο κ.Σουλείμάν  ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και παλαιστινίων εκ μέρους της Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια.

  

Ο Χόσνι  Μουμπάρακ έχει στείλει ήδη τους δύο γιους του στο Λονδίνο και όλα δείχνουν,λοιπόν ότι ετοιμαζει και τη δικη του αποχώρηση...λόγω "κωλύματος".

Η ιστορία στην Αίγυπτο ,όπως και παντού εδώ που τα λεμε κάνει κύκλους. Οι ανιτπρόεδροι αναλαμβάνουν τα ηνία κάποια στιγμή που ο πρόεδρος φεύγει ή δολοφονείται όπως ο Σαντάτ. Ο Μουμπάρακ ήταν αντιπρόεδρος τους Σαντάτ,ο οποίος υπηρξε αντιπρόεδρος του Νάσερ. Τώρα ήρθε η σειρά του κ.Σουλεϊμάν .


Ο υπουργός Αεροπορίας στρατηγός Αχμαντ Σαφίκ διορίστηκε  νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου μετά από διάταγμα του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

    Ο Σαφίκ, που αντικαθιστά τον Αχμαντ Ναζίφ, θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου.

ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ;
 
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πια τους 100. Στην Αλεξάνδρεια μιλάνε για 36. Μία βόλτα στη πόλη αποδεικνύει ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και εκαψαν ότι είχε να κάνει σχέση με την αιγυπτιακή αστυνομία. Όλα τα αστυνομικά τμήματα έχουν καεί και λεηλατηθεί. Μόνο το κτίριο της Μυστικής Αστυνομίας δεν κατόρθωσαν να κάψουν. Στις φλόγες τυλίχτηκε και το κυβερνείο.

Θα ηρεμήσει η κατάσταση μετά την αποχώρηση Μουμπάρακ που όλοι εκτιμούν ότι δεν θ΄ αργήσει; Είναι πολύ πιθανό,αλλά κανείς δεν ξέρει αν αυτή η ηρεμία θα είναι οριστική."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου