Fiield 1 adsense

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ATHENS METRO MALL: ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 540 ΕΥΡΩ!


Λίγο πρίν ανοίξει τις πύλες του το πολυτελές  εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, χιλλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών πήγαιναν για να αφήσουν ένα βιογραφικό και να δώσουν και μία συνέντευξη μήπως και προσληφθούν.
Κατατέθηκαν 3.000 αιτήσεις για δουλειά ,κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της εταιρείας Τalima Venture Inc Π. Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό κέντρο θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας . Τελικά προσλήφθηκαν 550, οι οποίοι δέχτηκαν να εργαστούν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ,χωρίς καμία εξασφάλιση.
Η περίπτωση αυτή είναι άκρως χαρακτηριστική της κρίσης και της απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει  πλέον οι άνεργοι. Αυτό δεν το καταδεικνύει μόνο ο αριθμός αυτών που έτρεξαν να συμπληρώσουν αίτηση για να προσληφθούν, το αποδεικνύει το γεγονός  ότι στη διάρκεια  των συνεντέυξεων  οι υπέυθυνοι του εμπορικού κέντρου " ξεκαθάρισαν" ότι ο μισθός που θα δωθεί είναι 540 ευρώ. " Μα, η Συλλογική Σύμβαση άλλα λέει" αντέδρασαν οι αιτούντες . "Τόσα δίνουμε και όποιος θέλει να συνεργαστούμε , να μας ενημερώσει" ήταν η αποστομωτική απάντηση που πήραν. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι αυτοί που δέχθηκαν τελικά, ήταν δεκαπενταπλάσιοι απ' αυτούς  που χρειαζόταν το Athens Metro Mall.                                                
                                                      ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...

Όχι συμβάσεις, όχι αυξήσεις , ένα ξεροκόμματο για όλους. Ενώ όλοι έφυγαν από την συνέντευξη απελπισμένοι, οι υπέυθυνοι βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη. Εκατοντάδες e-mails με θετικές απαντήσεις βομβάρδισαν τα γραφεία τους ,  ο αριθμός των οποίων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος απ' αυτόν που χρειάζονταν για το εμπορικό κέντρο. Αναπάντεχη ζήτηση δουλειάς  για ένα τόσο χαμηλό μισθό που προσφέρουν κι όμως  η σκέψη ότι αυτή μπορεί  να είναι η τελευταία τους ευκαιρία  να ξαναβρούν δουλειά μετά από μήνες ,τους έκανε να δεχτούν όλους τους περιορισμούς , την εκμετάλλευση , την ταπείνωση και να υπογράψουν το συμβόλαιο των 540 ευρώ. Σ' αυτή τη σκληρή εποχή που δεν βλέπεις εργοδότη να βάζει αγγελία "Ζητείται υπάλληλος", η πρόταση του υπέυθυνου στα μάτια των ανέργων φάνταζε σαν όαση δροσιάς μέσα στην έρημο ή ακόμη ένα χέρι που θα τους τραβήξει για να ξεκολλήσουν από τον βούρκο, που όμως τους άφησε γρήγορα και πάλι να βυθιστούν, αυτή τη φορά όμως πιο βαθιά. Σε τέτοια τραγική κατάσταση έχει φτάσει ο έλληνας άνεργος , ο wanna be εργαζόμενος , ο οποίος  προτιμά να δουλέυει  κανονικό οκτάωρο και να αμείβεται ελάχιστα, παρά να μη δουλέυει καθόλου και να μην μπορεί  να προσφέρει οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του.
                                                                 ΓΙΑΤΙ;

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μέχρι σήμερα ότι κάποιοι θα έφταναν στο σημείο να εργαστούν ακόμη και τσάμπα; Να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν κέρδος ; Εν έτει 2010 οι εργαζόμενοι δεν έχουν πολλές επιλογές  ή ευκαιρίες  και μη γνωρίζοντας αν ποτέ η τύχη  θα τους ξαναχτυπήσει την πόρτα για να βρουν δουλειά , δέχονται να εργαστούν  οπουδήποτε, να αποδεχτούν όλες τις απαιτήσεις  του εργοδότη και ο μισθός τους να φτάνει μόλις τα 540 ευρώ! Φοβούμενοι τα ποσοστά της ανεργίας που ανεβαίνουν δραματικά , δεν ρισκάρουν να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το μηνιαίο επίδομα του Ο.Α.Ε.Δ. Καθημερινά  έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία από έρευνες οι οποίες αναφέρουν  ότι το 12,5 % του ενεργού εργασιακά πληθυσμού  είναι στην ανεργία, ενώ άλλο τόσοι έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας .


                                                    
                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου