Fiield 1 adsense

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

DEATH BY...CHOCOLATE


Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει άγρια μεσάνυχτα και τρέχεται στο ψυγείο για να "σκοτώσεται " την υπογλυκαίμια σας . Άντε και να μην έχεις κάποιο γλυκό τι θα κάνεις; θα μείνεις με το παράπονο " Δεν την παλέυω λοιπόν και απόψε" . Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι για μια γλυκιά μονομαχία με τον ουρανίσκο σας.. " ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ" είστε έτοιμοι;


Υλικά:
  • 200 gr βούτυρο
  • 200 gr ζάχαρη
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
  • 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
  • 3-4 βανίλιες
  • 70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  • Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
  • Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).
Πρέπει να ομολογήσω πως όποιος το έχει δοκιμάσει έχει πάθει ... εξάρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου